Utstyr

Her finner du informasjon og veiledning om utstyr som bør benyttes I våre aktiviteter.

Savner du noe info eller trenger mer info ta kontakt med oss.

Utstyr til Hockeyskole og oppover

Det kan være greit å ha godt utstyr, Utstyr varierer i kvalitet og passform, så her er det ingen regler.

Det finner bra starter kitt å få tak på, nytt og brukt.

Vi ønsker at barna som skal være med på Hockeyskolen og oppover er fullt utstyrt, se bilde under for ilustrasjon

Utstyr til skøyte skolen

• Hjelm: Sykkel-/alpinhjelm har de fleste hjemme. Noen klubber tilbyr utlån av hockeyhjelm med gitter. Så fort en har bestemt seg for å fortsette bør prøve å få tak i en hjelm med gitter. Husk at gitteret må være tilpasset barnets hodestørrelse.
  • Hansker/votter: Som ikke trekker fuktighet. Ull og silke setter seg fast i isen.
  • Kjeledress/”parkas” eller annet tøy som ikke trekker fuktighet.
  • Skøyter: alle typer skøyter ok helt i starten, men skal du kjøpe nye, velger du hockeyskøyter med snøring. Noen klubber låner ut.
  • For å forberede overgang til hockeyskolen kan det være greit å skaffe seg leggskinn og hansker mens de går på skøyteskolen. Det beskytter spesielt dersom de starter med lek med staver/køller.

Utstyr til hockeyskolen

Når barna flyttes over på hockeyskolen kan de skaffe seg beskyttelsesutstyr gradvis til de har fullt utstyr. Dersom de ikke har noe utstyr fra før kan en startpakke være greit å starte med. Den vil inneholde:

• Utstyrsbag
  • Skulderbeskytter/vest
  • Albuebeskyttere
  • Hockeyhansker
  • Bukse
  • Leggbeskyttere

Utover det som er i startpakken må en i løpet av hockeyskolen og før en starter på lag skaffe seg:

• Hockeyhjelm med gitter
  • Hockeyskøyter med snøring
  • Halsbeskytter
  • Suspensorium/skrittbeskytter, jente- eller gutteversjon
  • Hockeystrømper, strømpebukse eller som kun strømper
  • Ishockeykølle, får låne i starten (vi har noen få)

Det er spesielt viktig å være obs at hjelm, hansker og kølle passer til barna. Hjelmen må være liten nok til å kunne brukes uten noe under. Hanskene bør være i størrelse 8 eller 9 tommer for nybegynnere i 5-8 års alderen. For store hansker (11» og 12») gjør det problematisk å holde køllen riktig. Når det gjelder køllen bør den være tynn i skaftet og ha bøyd blad. Lengden kan godt være til opp mellom nesen og haken med skøyter på.

Ishockeykøller og fatning

Ishockeykøllen er ishockeyspillerens beste venn og viktigste redskap og lages med bøyd blad.

Bladet er enten bøyd til høyre (og betegnes som ”left”) eller til venstre (”right”). Det finnes køller for små barn som er helt rette. De egner seg best til lek for de helt små og fungerer dårlig på isen sammen med en glatt puck. Hvilken vei bøyen (”fatningen”) skal være er individuelt.  Det finnes ulike teorier om hva som er beste og riktig fatning. En tar utgangspunkt i den dominante hånden (den vi skriver med) og sier at den skal være øverst. Dersom en holder seg det den teorien, betyr at mange bør ha left køller med høyre hånden øverst (i Europa spiller ca 75 % med leftkøller). Det er imidlertid ikke noe absolutt og ingen "sannhet" omkring dette.

Køller til barn skal være tynne og myke i skaftet. For de ferskeste spillerne er det mest fornuftig å bruke trekøller. De er litt tyngre men billigere enn komposittkøller. Køllene bør sages slik at kølla rekker til hakespissen med skøytene på.

Videre bør bladet tapes med sportstape eller ”tøytape” for å skape en dempende flate. Øverst bør det lages en liten knott som gjør det ok å holde på. Den bør ikke være for stor.

Oppbevaring og vedlikehold av utstyer

Når skøytene legges på hylla for sesongen, må både disse og resten av utstyret henges til tørk og oppbevares slik at det er klart til neste sesong.

Det meste av utstyret må tørkes. Selv om det er mulig, er det vanskelig å vaske det meste. Fuktighet fra svette, isen eller annet gjør imidlertid at det bør henges opp, luftes og tørkes både etter trening og når sesongen er over.

Etter hver trening bør skøytene tørkes slik at de ikke ruster. Dersom en bruker beskyttere bør skøytene tørkes skikkelig før de tas på. Evt, bør beskytterne av når de tørkes hjemme. Køllene bør også lagres tørt. Dvs. at de ikke bør ligge våte eller stå slik at de holdes fuktige.

Kjøpe nytt eller brukt

Om man skal kjøpe nytt eller brukt må vær opp til hver enkelt, men vi anbefaler å sjekke om det finnes noe brukt å få tak i, di minste sliter ikke mye på utstyret og man kan lett selge dette videre for gjenbruk.

Vi har avtale med Intersport på Madla Amfi her får man rabatt på CCM utstyr. Her har de mye utstyr hele året og her får man kjøpt rimelige startkit og rimelige skøyter.

Brukt utstyr finner man på Finn, blant klubbmedlemmer og på Facebook grupper denne Gruppa har mye bra utstyr for salg til en rimelig penger.

I fokus